Werkwijze

Alles begint met contact opnemen met Ik Leer, dit is heel eenvoudig. Kijk bij contact voor de mogelijkheden.

Nadat u contact heeft opgenomen wordt u uitgenodigd voor een gratis en vrijblijvend intake- en kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek vindt plaats bij u thuis, de plek waar ook de begeleiding zal plaatsvinden. Op deze manier krijg ik een beeld van de eigen vertrouwde omgeving van uw kind. Het doel van het gesprek is om kennis met elkaar te maken, de begeleidingsbehoefte te bepalen en de begeleidingsmogelijkheden te verkennen.
Graag zou ik u willen vragen om bij het kennismakingsgesprek de eventuele gegevens of materialen van school of andere instellingen beschikbaar te hebben. Hieronder versta ik bijvoorbeeld toets- of testresultaten die van belang kunnen zijn, zoals afgenomen Cito toetsen en AVI toetsen.
Na afloop van het gesprek besluit u of u de samenwerking aan wilt gaan.

Vervolgens kunnen we een startdatum kiezen voor de begeleiding en kunnen we aan de slag gaan!
Ik kom bij u thuis op de afgesproken datum en tijd. Eventueel kan dit ook op de school van uw kind plaatsvinden, informeer dan even bij de school naar de mogelijkheden. Afhankelijk van wat er is afgesproken duurt de begeleiding 45 minuten of 1 uur per keer. Hier zijn het opstarten en kort nabespreken met uw kind bij inbegrepen.
Gedurende de begeleiding krijgt u regelmatige terugkoppeling, dit kan desgewenst per mail of per telefoon. Tijdens deze momenten bespreken we de voortgang en plannen we na verloop van tijd een evaluatiegesprek of een eindgesprek.
Dit evaluatiegesprek/eindgesprek vindt wederom bij u thuis plaats en we zullen nogmaals de gemaakte vorderingen bespreken. Aan de hand van de resultaten ronden we de begeleiding af of maken we een afspraak voor een vervolgtraject.

De begeleiding kan plaatsvinden bij u thuis en in sommige gevallen op de school van uw kind (altijd in overleg met de school) op onderstaande dagen en tijden. Alleen in overleg is het mogelijk om buiten de beschikbare tijden af te spreken.

Beschikbare tijden

Maandag t/m vrijdag 08.00u – 19.00u
Zaterdag 09.00u – 14.00u
Zondag Gesloten

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.